De nieuwe rookmelder LES900

De nieuwe rookmelder LES900

by 11 februari, 2019 0

De nieuwe RM-LES900 rookmelder is nu beschikbaar bij TeleAlarm

De technologie wordt voortdurend verder ontwikkeld – de RM-LES900 werd samen met het moederbedrijf Leesys ontwikkeld en speciaal aangepast aan de TeleAlarm producten.

Net als zijn voorganger geeft de nieuwe rookmelder niet alleen ter plaatse een luid alarm bij brand en rookontwikkeling, maar stuurt de rookmelder via een radiomodule – in combinatie met ons eigen personenalarmtoestel – ook door naar een alarmcentrale. Het bewezen strooilichtprincipe voor de detectie van rook, dat vroege detectie mogelijk maakt, is weer toegepast. De verbinding van beide apparaten is zoals gewoonlijk eenvoudig en draadloos.

Nieuw is echter het ontwerp. Een ander aspect stond echter voorop bij de innovatie: het apparaat is nagenoeg “onderhoudsvrij” – en dat komt niet alleen de gebruiker, maar ook het milieu ten goede.

Verlengde levensduur

Het grote voordeel van de RM-LES900 ten opzichte van zijn voorgangers en concurrerende producten, is de langere levensduur van de batterij voor de rookmelderkop. Daarom is alleen een batterijvervanging van de zendunit die contact maakt met het personenalarmtoestel nodig. Voor de batterij van de rookmelderkop is nu echter een levensduur van minstens acht jaar gegarandeerd. “De batterij gaat mee voor de levensduur van het apparaat, in principe 10 jaar en langer. Terwijl hiervoor eerder jaarlijks de batterij vervangen moesten worden, is de nieuwe rookmelder nu vrijwel onderhoudsvrij – de klant heeft daar geen omkijken naar”, zegt Dr. Pastillé, hoofd ontwikkeling bij Leesys GmbH.

Nieuwe ontwerplijn zal worden voortgezet

De nieuwe RM-LES900 heeft een verbeterd design. Klein, modern, onopvallend. De rookmelder zet de onlangs herziene, elegante designlijn van de TA7x familie voort.

Milieuvriendelijk gedachte

Het aspect van de langere levensduur van de batterij speelt echter niet alleen een rol voor de klant. Zonder de frequente batterijwissel kan milieubelastend afval worden voorkomen. Bij een wijziging van het apparaat – die over het algemeen om de 10 jaar wettelijk verplicht is – hoeft bij de nieuwe RM-LES900 in de toekomst alleen de rookmelderkop vervangen te worden, maar niet de hele rookmelder. Alleen wat echt nodig is, wordt hier vernieuwd en onnodig afval wordt vermeden.

Voor een lange levensduur is alleen een regelmatige reiniging van de rookmelder met een stofzuiger of doek noodzakelijk. Hierdoor wordt het apparaat van stof bevrijd. Daarnaast moet de rookmelder ook één keer per kwartaal door het indrukken van de toets worden geactiveerd.

Uw voordelen in één oogopslag

– “onderhoudsvrij” met slechts één batterijwissel
– Vroege rookdetectie dankzij het strooilicht-principe
– directe informatie van de alarmcentrale via de radiomodule
– eenvoudige, draadloze verbinding
– onopvallend in de ruimte door een aangenaam design
– milieuvriendelijk door minder afval van batterijen en plastic

 

Voor vragen kan uw contactpersoon altijd gecontacteerd worden. Meer informatie en technische details vindt u op de productpagina van de RM-LES900.

top